Конкурс «Створи шедевр» 2022 р.

Кожного року учні Селидівської гімназії приймають участь у конкурсі з зарубіжної літератури.

Номінанти цього конкурсу - це учні різних класів, які вміють не тільки творчо та креативно мислити, а й працювати з медіапрограмами.

Проходження квесту  за творчістю Шекспіра не тільки допомагає згадати основні та цікаві факти з біографії драматурга та повернутися до змісту трагедії «Ромео і Джульєтта», а й розвиває асоціативне, критичне мислення. Учаснику гри треба здогадатися, де саме знаходяться питання, зробити декілька кроків для пошуку самого завдання.

Для журі пропонуємо ключ (інструкції) для розв’язання квесту (посилання на інструкції знаходяться після кожного завдання окремо).

1.Ращупкіна Анастасія, учениця 8-А класу

Номінація «Медіаконтент юного словесника»

Жанр: Квест-кімната за творчістю В.Шекспіра та трагедією «Ромео і Джульєтта»

1. Квест-кімната з собакою.

 ГРАТИ

ВІДПОВІДЬ

2.Квест-кімната Час прибирати

ГРАТИ...

ВІДПОВІДЬ...

2.Приймак Дар*я, учениця 8-А класу

Номінація «Медіаконтент юного словесника»

Жанр: Квест-кімната за творчістю В.Шекспіра та трагедією «Ромео і Джульєтта»

1.Квест-кімната у замку

ГРАТИ...

ВІДПОВІДЬ...

2.Квест кімната "День науки"

ГРАТИ...

ВІДПОВІДЬ...

8 жовтня 2022 р. 130 років з Дня народження поетеси  М.І.Цвєтаєвої.  На думку Марини Цвєтаєвої, вiра в живе слово і  книгу  робить дитину чистою, сміливою та щасливою. Герої найкращих творів світової дитячої літератури стали для багатьох хлопчиків і дівчаток різних країн та епох не тільки найкращими друзями, а й провідниками у неповторний світ, де завжди сяє сонце, де панують щастя, радість і завжди звучить дитячий дзвінкий сміх!

Саме цю думку хоче передати авторка мультиплікаційного фільму під супровід виразного читання вірша «Стих и Я» (посилання  https://www.youtube.com/watch?v=hxtN2ssdjX0&t=0s )

3.Кулик Аліса, учениця 6-А класу

Номінація: «Медіаконтент юного словесника»

Жанр: Пластиліновий мультиплікаційний фільм, присвячений літературній спадщині письменника-ювіляра.130 років з Дня народження поетеси М.І.Цвєтаєвої «Книги в красном переплёте»

ДИВИТИСЯ...

3. Сотнікова Дар’я Олексіївна, Калашнікова Милоліка Борисівна, Лях Діана Олександрівна.

Учні 5-А класу

Номінація: «Медіаконтент юного словесника»

Жанр: "Мультимедійний проект – відеофільм, театральна постанова, присвячена літературній спадщині письменника-ювіляра Корнія Івановича Чуковського.

140 років з Дня народження Корнія Івановича Чуковського."

31 березня 2022 р. 140 років з Дня народження Корнія Івановича Чуковського.

  Художня література відкриває і пояснює дитині життя суспільства і природи, світ людських почуттів і взаємин. Вона розвиває мислення і уяву дитини, узагальнює його емоції, дає прекрасні зразки  літературної мови.

Величезна виховне, пізнавальне та естетичне значення мають твори К.І. Чуковського.  Вони розширюють знання дитини про навколишній світ, впливають на особистість дитини, розвивають вміння тонко відчувати форму і ритм рідної мови.

Учні 5 класу імпровізували всім відомих героїв творів К.І.Чуковського - Муху-Цокотуху, Бармалея, Федору.

Не даремно Рік Холланд сказав: «Світ належить тим, хто читає».

ДИВИТИСЯ... 


Комментарии